Close

Opplev unike Langøya i sommer!

For 30 år siden var deponiet ved nordenenden av Langøya et enormt krater. I dag er det en unik øy for bading, turer og naturopplevelser. I sommer kan du reise ut gratis med NOAHs sommerbåt.

 Hver lørdag og søndag gjennom sommeren kjører Sommerbåten fra Holmestrand til Langøya. På øya kan man som alltid bade og utforske den nordlige delen av øya.

NOAH-ansatte er tilstede på Langøya for å bistå gjestene.

 

– Vi er svært glade for å kunne tilby en utvidet Sommerbåt til innbyggerne etter dette spesielle året. Friområdet er utvidet og publikum kan oppleve landskapsformasjonen av et omvendt nordbrudd, som gir en visualisering av denne spesielle øyas oppbygging fra krater til rehabilitert land. Vi tror også mange vil glede seg over at vi har fått Stolpejakten til øya i regi av Botne Skiklubb Orientering. Og sist, men ikke minst er vi i ferd med å reise den første av en serie statuer som beskriver øyas historie, nemlig Peter Wessel Tordenskiold. Skulpturen er laget av den kjente skulptøren Eva Rybakken. Så her er det bare å komme seg på Sommerbåten og ut på Langøya, sier samfunnskontakt i NOAH Unni Claussen.

NOAH har inngått en avtale med Flybåten, som normalt har plass til 70 passasjerer. I sommer vil båten ha noe plassbegrensning og passasjerene vil bli plassert kohortvis med god avstand. Båten er tilpasset vanlige rullestoler og det er handicaptoalett ombord. Sommerbåten vil gå i skyttel hver hele time fra Holmestrand og har trygg og enkel på- og avstigning.

Hyppigere avganger

 

Båten kjører med timesavganger hver lørdag og søndag i sommer


I år utgår den tradisjonsrike Åpen Dag på grunn av pandemien. I stedet setter NOAH opp flere og hyppigere avganger på Sommerbåten og tilbyr noen aktiviteter gjennom sommeren.

– Med Åpen Sommer forsøker vi å få flest mulig ut på øya, men spredt over lenger tid og større areal. Vi legger opp til å bemanne kaiområdet på nordenden med to NOAH-ansatte som kan svare på spørsmål og bistå gjester ved behov. Mot slutten av sommeren kommer vi også til å arrangere guidede botaniske- og geologiske vandringer noen ettermiddager, forteller Claussen. Hun ber de som er interessert om å følge med på Facebooksiden NOAH Norge for mer informasjon og påmelding.

Båtavganger

Sommerbåten går fra Sundebrygga ved havnegaten 25 i Holmestrand til nordenden av Langøya. Båten får avganger hver hele time fra kl. 10 til kl. 16 lørdager og søndager fra og med 3. juli til og med 22. august. Det blir retur fra Langøya hver time fra kl. 10.15 til kl. 16.15, og med siste avgang kl. 17.30.
Sommerbåten følger de til enhver tid gjeldende smittevernstiltakene i Holmestrand kommune. Vi tar forbehold om eventuelle avlysninger grunnet tekniske problemer eller akutte smittevernstiltak. Eventuelle endringer blir annonsert på NOAH.no og på NOAHs Facebookside .

Samarbeidspartnere

Sommerbåten med Plassen vår et samarbeidsprosjekt for å synliggjøre nye Holmestrand kommune. Holmestrand kommune stiller kaiplass på Sundebrygga til rådighet for Sommerbåten, og vil bruke sine havneverter til å holde oppsyn med køen ved behov.

NOAH har et tett samarbeid med Botne Skiklubb Orientering. Orienteringsgruppa har satt opp 15 stolper i Stolpejakten, som er et nytt tilbud i år. Stolpene inngår i det nasjonale Stolpejakten-kartet. Vi anbefaler alle som tar turen ut om å laste ned Stolpejakten-appen. Stolpejakt er en enkel og tilgjengelig form for turorientering som passer for alle.

Opplev Langøyas unike historie og natur!

 • Sjeldne plantearter og 400 mill år gamle fossiler 
 • Stolpejakt
 • Omvendt nordbrudd
 • Statue av Tordenskiold
 • Tordenskjold krutthus med kikkert så man kan se langt utenfor Langøya
 • Informasjonstavler
 • Bading, soling og turstier
 • Mulighet til å snakke med ansatte i NOAH

Dette er ikke tillatt på Langøya

 • Plukke blomster eller ta med seg fossiler (det er lov å plukke markjordbær og blåbringebær)
 • Tenne bål
 • Overnatte
 • Forsøple

Tips: Ta med badesko