Close

Åpning av sommeren med statueavduking lørdag 22. juni

Lørdag 22. juni kl. 12.15 markerer NOAH åpning av sommeren på Langøya 2024 med avduking av statuen «Bergverksarbeideren», underholdning fra Tordenskiolds Menn og dansere fra Danseløven kommer.

Kunstner Eva Rybakken har laget nok en flott, historisk statue til det restaurerte området nord på Langøya. Kunstneren selv vil være til stede under avdukingen, og varaordfører Jan Fredrik Vogt skal avduke statuen.

«Tidligere har Eva Rybakken laget bronsestatuene Bonden, Reven og Sliterne, samt en av Petter Wessel Tordenskiold – som, skal vi tro historiene om ham, besøkte Langøya ofte og oppbevarte ammunisjon der. Nå har Rybakken foreviget den moderne bergverksarbeideren med elektrisk bor. Denne gleder vi oss til å vise frem for innbyggerne som ferdes på Langøya. Vi håper de besøkende lærer noe nytt om både historie og natur ved å komme ut og oppleve øya,» sier kommunikasjonssjef i NOAH Unni Claussen.

Tordenskiolds Menn skal bidra med morsom og lett manns-sang.
«Mannskoret, som vi har blitt så glade i, har lovet oss god sommerstemning både på båten og i forbindelse med avdukingen,» sier Claussen.

Det blir også mulighet til å besøke den nye Lavvoen, som er første ledd i prosjektet «LOS på Langøya» i samarbeid med Holmestrand kommune og med støtte fra Sparebankstiftelsen.

Sommerbåten kjører ekstra turer denne formiddagen for å få med seg alle som ønsker å ta turen ut. Denne formiddagen går Sommerbåten kl. 10.00,10.30, 11.00, 11.30 og deretter hele timer fra 12.00 til 18.00.

«Vi gjør oppmerksom på at avgangen kl. 18 kun er båtturen t/r Langøya. Siste retur tilbake til fastlandet går kl. 18.15. Båten kjører ekstra turer dersom det ikke blir plass til alle på 18.15-avgangen,» sier Claussen.

Hun og kollegene på Langøya håper mange vil ta turen ut denne St.Hans-helgen og benytte seg av attraksjonene og naturen på øya. Husk å ta med det du trenger av mat og drikke,» oppfordrer Claussen.

Les mer om Sommerbåten 2024 her.

Dette er en automatisk oversettelse ved bruk av Google translate »