Close

Sommerbåt til Langøya

Også i år tilbyr NOAH ferge til den restaurerte delen av Langøya. I tidsrommet onsdag 28. juni til og med søndag 20. august kan du ta turen med sommerbåten.

Sommerbåten vil gå på onsdager til og med søndager med avgang fra brygga (nedenfor restaurant Bella Vista) i Holmestrand hver hele time. Første tur er kl. 0900 og siste kl. 1600. Etter kl. 1600 er det kun retur fra Langøya fram til alle passasjerene har kommet på land i Holmestrand.

Nytt av året er at Sommerbåten også går på tre av ukas hverdager. (onsdager, torsdager og fredager). Langøya vil ikke være bemannet, så det er viktig å ta med nok mat, vann, solkrem og annet man trenger for en øytur. Båten er tilgjengelig for manuelle rullestoler, barnevogner og hunder. Sykler oppfordres til å settes igjen i byen.

På onsdager, torsdager og fredager i uke 26-27 og 31-33 er dette et fint alternativ for SFO og barnehager, samt for pensjonistgrupper, bedrifter og lag/foreninger som tilbyr ferieaktivitet.

Båten er gratis for barn under 18 i følge med voksen, samt skoler og barnehager. For voksne og ungdom uten følge koster den 25 kr t/r. Man trenger ikke booke på forhånd, men kommer man med grupper over 20 personer, er det lurt å kontakte NOAH på forhånd for praktisk planlegging. (lene.notoe@noah.no)

Padlehuker og stolpejakt

På Langøya kan man utforske naturen, bade, se på fossiler og statuer og lære mer om industrihistorien til øya gjennom infotavler og kulturminner. Også i år setter Botne orientering opp stolper i Stolpejakten. Dette har vært en populær aktivitet på Langøya de siste årene. Nytt av året er to padlehuker der man kan søke ly eller overnatte. Det er imidlertid ikke vann eller strøm i friområdet, så ta med alt du trenger av mat og drikke.

Sommerbåten har i år fått 280.000 kr i støtte fra Fylkeskommunen. Dette er vi svært glade for og har bidratt til at det er avganger også på tre av ukedagene i år.

God tur til Langøya!