Close

Se seminaret fra Arendalsuka

Under Arendalsuka invitererte vi til en politisk samtale om hva som skal til for å få fart på den sirkulære økonomien og presenterer to helt konkrete prosjekter som viser hvordan det kan fungere i praksis.

Se seminaret her:

 

Verden opplever en råvare- og mineralkrise samtidig som naturen og klimaet ikke tåler at vi tar ut ressurser i det omfanget vi har gjort til nå. Svaret er at vi skal gå fra en lineær til en sirkulær økonomi. Fra bruk og kast, til bruk og gjenbruk. Sirkulærøkonomi har vært de siste årenes buzzord, men hva betyr det i praksis og hvordan får vi det til å skje?

Hvert år må enorme mengder overskuddsmasser håndteres fra byggeprosjekter og industrien. Ikke alt skal gjenvinnes, men med riktige grep kunne mye vært gjenbrukt i alt fra gipsplater til nye veier. Kan vi hente ut verdifulle mineraler og produkter fra materialer vi frem til nå har sett på som farlige og ikke mulig å gjenbruke?

Seminaret ble ledet av Cathrine Barth (Circularities by Natural State), og med seg hadde hun Marit Post-Melbye (Zero), Heidi Sørensen (Klimaetaten Oslo kommune), Anders Fylling (statsbygg), Vibeke Andersson, Morten Jensen, Kari Røseth og Anders Lægreid (NOAH), Øystein Ruud (Kronos Titan) og Gaute Markussen (Franzefoss)

Vi inviterte til politisk samtale om hva som skal til for å få fart på den sirkulære økonomien og presenterer to helt konkrete prosjekter som viser hvordan det kan fungere i praksis.