Close

Stolpejakten: NOAH er med på turen!

Kom deg ut i frisk luft og levende natur! Bli kjent i nærområdet! Møt med-mennesker langs stier og i byen. Opplev et artig konkurransemoment på turen! NOAH ønsker at lokalbefolkning og tilreisende skal kjenne naturens gleder. Derfor støtter vi Stolpejakten. Vi håper flest mulig tar i bruk det lokalmiljøet vi selv på mange måter er så engasjert i.

Stolpejakten er aktivitet som har spredd seg mange steder i Norge. Aktiviteten består i å finne stolper i nærmiljøet. Stolpene – som er ca. 1 meter høye og av tre – er avbildet på et kart. Man velger selv hvor mange stolper som vil oppsøkes, og registrere besøket via en app, på et papirkart eller på et elektronisk kart i PDF-format som kan lastes ned fra nettet. Besøk stolpejakten.no for mer informasjon. Her vil du se hvordan du registrerer dine “stolpebesøk” i Holmestrandsområdet, for eksempel via en QR-kode på stolpene). Det er Botne Skiklubbs orienteringsgruppe som er lokal initiativtaker av Stolpejakten i vårt nærmiljø.

De lokale “løypene” i Holmestrandsområdet krever nødvendigvis ikke topptrent fysikk. Mange av stolpene er også tilgjengelig med rullestol.

For at Stolpejakten skal gi deltakerne mer enn naturopplevelser, har Holmestrands bypatriot Vidar Ullenrød laget en beskrivelse av 20 historiske steder i Holmestrand by. Den lokale geologen Henrik Heyer har i tillegg laget geologiske beskrivelser av de stedene stolpene er plassert. Informasjonen kommer fram ved at deltakerne registrerer seg på Stolpejakt-app’en.

På landsbasis ble det registrert mer enn 3 millioner stolpebesøk i fjor.

NOAH ønsker alle god tur!