Close

Skoleelever besøkte Langøya

Med bærekraft på læreplan kom 150 elever fra Gjøklep Ungdomsskole i Holmestrand på bedriftsbesøk til NOAH på Langøya. Fordelt over 5 dager fikk elevene omvisning og informasjon om hvordan avfall behandles og gjenbrukes i rehabiliteringen av øya.

Uka etter påske kunne NOAH endelig ønske åttende klassinger fra Gjøklep ungdomsskole velkommen til Langøya. Etter to år med strenge besøksrestriksjoner kunne hele åttende trinn med lærere endelig komme på besøk. Flere av dem hadde aldri vært på øya som ligger rett utenfor byen.

Elevene ble tatt med til Sydbruddet der prosessrådgiver Kristofer Larsen kunne fortelle om oppfyllingen av krateret. Deretter gikk turen til sydspissen av øya hvor ivrige elever fikk lete etter 400 millioner år gamle fossiler i strandkanten, og mange av de fikk se sel for første gang. Elevene fikk også utforske den rehabiliterte delen av øya i nord. Her fikk de et innblikk i øyas unike flora og fikk besøke kruttårnet og den nye Tordenskiold-statuen.

«Det er veldig interessant og inspirerende å kunne fortelle engasjerte ungdommer om vår aktivitet på Langøya. De fleste kjenner til øya, men kanskje ikke like mange vet hva vi faktisk gjør her ute,» sier Kristofer Larsen.

Etter mye frisk luft gikk turen til møterommet hvor elevene fikk en mini-forelesning. Elevene var veldig nysgjerrige og stilte mange interessante spørsmål til Kristofer. Som avslutning ble det gjennomført en Kahoot for elvene hvor de fikk vist hva de hadde fått med seg fra besøket. «En gøy dag på skolen,» var tilbakemelding fra ungdommene.

«Vi er takknemlig for å få komme på besøk med 8.-klassene til NOAH. Vi har lært mye om hva som skjer med restavfallet vårt og hvordan man restaurerer landskap. Besøket for neste års 8.-klassinger er allerede lagt i læreplan, sier rektor ved Gjøklep ungdomsskole Bent Halvorsen.

Bildegalleri fra skolebesøket

Dette er en automatisk oversettelse ved bruk av Google translate »