Close

Røråstoppen skole på Langøya: Kjempeflinke strandryddere!

Tradisjonen tro har 6. klasse på Røråstoppen skole vært på Langøya og ryddet området nord på øya for søppel. Barna gjorde en flott innsats og fikk en god opplevelse i spennende natur. Funn av flaskepost, svanerede og fossiler var del av opplevelsen.

Eksakt hvor mange år Røråstoppen skole ved Åse Svensson og hennes klasser har gjennomført strandrydding på Langøya, må man dypdykke i skolen og NOAHs arkiver for å finne ut. At de gjør en glimrende innsats og er hyggelige å ha på besøk, er imidlertid utvilsomt.

I år som alltid (nesten) ble ryddingen gjennomført under blå himmel og med nær sommerlige temperaturer. I friområdet nord på Langøya fikk 38 elever og tre voksne ledsagere oppleve en blomstrende natur og idyllisk landskap. Og sannelig oppdaget man (på ærbødig avstand) et svane-rede samt snublet over en flaskepost med uleselig innhold. Ikke minst ble elevene fascinert av et stort antall fossiler i fjæresteinene.

Etter ryddeaksjonen, fikk selvsagt fikk de 38 elevene og deres tre voksne ledsagere pølser, is og brus samt orientering om NOAH.

Blomsterprakt på Langøya
Idyll i bukta på Langøyas østside
Iherdig innsats av elevene fra Røråstoppen skole
Åse Svensson er selvsagt med!
Strandrydderne i samlet tropp
En liten rådslagning før videre innsats
Søppel i sekk er bedre enn søppel på strand
Svanerede var blant funnene i år
Utrolig hva man finner