Close

Ny entreprenøravtale for Langøya sikrer overgang til biodiesel

Når Kjeldaas kommer inn som ny hovedentreprenør for NOAH på Langøya tar de med seg en maskinpark som går på fossilfri biodiesel. «Et viktig skritt i retning av fossilfri drift,» ifølge NOAH.

Det var flere gode tilbydere til oppdraget som hovedentreprenør på Langøya. Oppgavene innebærer blant annet lossing av skip og masseforflytning, og krever både kompetanse og fleksibilitet.

«Vi var spesielt imponert over hvordan Holmestrand-baserte Kjeldaas kan levere på miljø, sosial profil og høy HMS-standard. I tillegg er det positivt at de er en lokal aktør,» sier deponisjef i NOAH Ann-Cathrin Stridal.

I utlysningen krever NOAH HVO 100 (biodiesel) på alle kjøretøy som ledd i å kutte utslipp fra egen produksjon.

«Det er veldig bra at Kjeldaas responderte på dette, og kunne levere fossilfrie kjøretøy fra dag én,» fortsetter Stridal. Det ble vektlagt at entreprenørselskapet er ISO-sertifisert 9001 og 14001.

Nøye planlagt logistikkoperasjon

Avtalen er den største kontrakten på Langøya. Kjeldaas erstatter Hæhre som har hatt kontrakten i to og et halvt år. Overgangen innebærer en relativt stor logistikkoperasjon med forflytting av personell og ikke minst maskiner. Byttet er nøye planlagt fra alle parter og vil finne sted i månedsskiftet januar/februar.

«Hovedentreprenør har en viktig rolle i å kunne levere høy kvalitet på det oppdraget vi utfører for samfunnet; nemlig å motta, behandle og deponere restfraksjoner fra forbrenningsanlegg og industri, og gjenoppbygge Langøya», sier Ann-Cathrin Stridal.

Kan reise hjem hver dag

Kjeldaas på sin side jobber lokalt i én times radius rundt Holmestrand, og verdsetter høyt at medarbeiderne får muligheten til å reise hjem hver eneste dag.

«Dette er en stor og viktig kontrakt for oss. Vi ser på dette som et veldig spennende prosjekt. Selv om prosjektet inneholder kjente elementer og arbeidsoppgaver så er opplegget rundt arbeidene vi skal utføre nytt. Vi liker utfordringer og gleder oss til å komme i gang,» sier daglig leder i Kjeldaas Thor Ambjørn Kjeldaas.

Han legger til at Kjeldaas har hatt en god og ryddig dialog med NOAH i anbuds- og kontraktsfasen og ser frem til det videre samarbeidet.

«Vi er glade for at NOAH satt tydelige krav om HVO 100 i anbudet slik at vi kunne konkurrere på like vilkår,» sier Kjeldaas.