Close

NOAH undertegner regional klimaavtale

Klimautslippene i Vestfold og Telemark skal ned med 60 prosent fra 2009-nivå innen 2030. NOAH vil spesielt bidra med sine skalerbare transportløsninger.

30. oktober arrangerte Vestfold og Telemark Fylkeskommune rundebordskonferanse i det nye Klima- og energinettverket i Vestfold og Telemark der NOAH deltar. Fra NOAH deltok direktør i NOAH Solution Tove Stuhr Sjøblom og miljørådgiver Helene Mathisen.

Vestfold og Telemark har vedtatt et utslippskutt i regionen på 60 prosent innen 2030, sammenlignet med 2009. Dette vil kreve samarbeid mellom kommuner, næringsliv, akademia og interesseorganisasjoner i regionen. I denne anledning undertegnet NOAH og 22 andre virksomheter en klimaavtale.

– Vi har allerede en del konkrete klimatiltak, spesielt innen transport. I oktober kom den første tungtransporten på flytende biogass, og ved årsskifte får vi det aller første hybridskipet i nærtrafikken. Dette er banebrytende prosjekter innen tungtransport man har slitt med å komme opp med gode alternativer til fossilt brennstoff. Vi ser at dette er skalerbare løsninger som kan bli viktige for reduksjon av vårt fotavtrykk, og få betydning utover NOAH. For å få full uttelling må de initieres på tvers av verdikjedene, og det krever samarbeid, sier Sjøblom.

NOAH ønsker det regionale samarbeidet velkommen og håper å bidra med prosjekter som virkelig får betydning for fylkets kutt i klimagassutslipp frem mot 2030.

– Det er flott å få en sånn respons. Det sier noe om at det er et behov der ute om et slikt samarbeid, sier Riis-Johansen til Jarlsberg avis.