Close

NOAH Engadalen støtter lokal idrett og kultur

NOAH Engadalen har valgt seg ut seks sponsormottakere for 2024. Den største potten går til innebandy-satsingen Nittedal Wolves, som får 75.000 kroner til å etablere et nytt SFO-tilbud ved Rotnes skole.

«I år har vi valgt mottakere som jobber for gode tilbud for barn og unge i lokalsamfunnet vårt i Nittedal. Prosjektene vi støtter når til sammen ut til mange unge, og bidrar til at de holder seg i aktivitet,» sier daglig leder i NOAH Engadalen Egil Solheim

Inkludering og integrering

Den største mottakeren, Nittedal Wolves, fokuserer på integrering og inkludering. Pengene skal gå til å etablere innebandy som et SFO-tilbud ved Rotnes skole fra skolestart i august 2024.

«Prosjektet retter seg mot barn på 1. til 4. trinn, med egne ungdommer som instruktører. Målet er å skape et lavterskeltilbud som gir aktivitet og lek, uavhengig av etnisitet eller kulturell bakgrunn. Vi ønsker Nittedal Wolves lykke til med oppstarten!» sier Egil Solheim.
Varpe Ballklubb får midler til arbeidet for å inkludere jenter i fotballen og holde treningsavgiftene lave. Ved å opprettholde lave medlemskontingenter og treningsavgifter, sikrer klubben at økonomien ikke blir en barriere for å kunne delta.

Overgang til mer miljøvennlig drift

Nit-Hak Håndballklubb får penger til å kjøpe inn drakter til 65 barn i alderen 6 til 8 år. Denne støtten vil hjelpe klubben med å sikre at økonomi ikke blir et hindrer for å delta i idretten, og vil bidra til å styrke samholdet og identiteten blant unge utøvere.
Hakadal Fotball får støtte til å overgangen fra diesel med batteridrevne alternativer. Helt konkret skal sponsormidlene gå til innkjøp av en elektrisk robotgressklipper. Dette initiativet vil bidra til å minimere utslippene fra driften av gressbanen.

Støtte til Realfagprisen

Nittedal Rotaryklubb har mottatt midler for å kjøpe premier til konkurransen om Realfagprisen for Nedre Romerike. Initiativet skal stimulere interessen for realfagene blant elever ved syv videregående skoler i området. Prisen belønner innsatsen til elever innen realfagene og oppmuntrer til videre utforskning av vitenskapelige felter.
Til slutt mottar Nittedal IL 20 000 kr i årlig driftsstøtte, med en fleksibel fordeling mellom ulike idrettsgrener som fotball, friidrett, tennis, ski og innebandy. Dette bidrar til å opprettholde et variert tilbud av idrettsaktiviteter i lokalsamfunnet.
«Vi har logoen vår godt plassert på vantet i hallen og ønsker med å vise at vi er en langsiktig støttespiller for Nittedal IL og breddeidretten,» sier Solheim, og legger til:

«NOAH Engadalen er stolte av å støtte gode, lokale initiativer som bidrar til å fremme idrett, inkludering og kulturelle aktiviteter her hvor vi driver massemottak. Vi ser frem til å se den positive innvirkningen disse tiltakene vil ha på samfunnet i årene som kommer, sier daglig leder ved mottaket for overskuddsmasser Egil Solheim.
Solheim forteller at de fikk inn mange gode søknader på den årlige utlysningen som har frist 15. februar. Han oppfordrer de som ikke fikk penger i år til å søke igjen neste år.

Mottakere av sponsormidler fra NAOH Engadalen 2024:

Nittedal Wolves: 75.000 kroner til SFO-tilbud på innebandy
Varpe Ballklubb: 30 000 kr til inkludering
Hakadal Fotball: 40.000 kr til robotgressklipper
Nit-Hak Håndballklubb: 30.000 kr til innkjøp av drakter og rekrutteringskampanje
Nittedal Rotaryklubb: 5.000 kr til Realfagprisen for Nedre Romerike.
Nittedal IL: 20.000 kr til barneidretten