Close

Ett år med fossilfri hovedentreprenør på Langøya

Kjeldaas har vært hovedentreprenør for NOAH på Langøya med en maskinpark som går på fossilfri biodiesel i ett år. Dette har vært, og er fortsatt, et viktig steg for å kutte utslipp fra egen drift.

Anleggsleder Stig Roar Holmquist fra Kjeldaas serverte kake på Langøya i anledning ett-års jubileet.

Kjeldaas og NOAH feirer ett år med vellykket samarbeid som har ført til en reduksjon i utslipp av fossil energi, samt bidratt til å redusere klimaavtrykket og kutte utslippene. NOAH undertegnet klimaavtalen til Vestfold og Telemark fylkeskommune i 2020 som forplikter å bidra til målsetningen om 60 prosent utslippskutt innen 2030.

«Kjeldaas leverte fossilfrie kjøretøy fra dag én, og er i tillegg ISO-sertifisert 9001 og 14001. Avtalen med Kjeldaas et viktig steg i riktig retning for å kutte utslipp fra egen drift og bidrar slik at Vestfold og Telemark fylkeskommune oppnår sine mål,» sier deponisjef i NOAH Ann-Cathrin Stridal.

Miljøkrav i konkurransen

«Avtalen har vært viktig for Kjeldaas sin drift og utvikling. Vi er veldig glade for at NOAH satte tydelige miljøkrav i konkurransen slik at det ble en rettferdig prosess for oss som konkurrerte om oppdraget. Videre er det spennende å jobbe med en bedrift som så fremoverlent når det gjelder miljø og teknologi,» sier Thor Ambjørn Kjeldaas, daglig leder i Kjeldaas AS. Han legger til: «Vi gleder oss til det videre samarbeidet med NOAH.»

Avtalen med Kjeldaas innebærer blant annet lossing av skip og masseforflytning, og krever både kompetanse og fleksibilitet. «Jeg opplever at driftskontrakten på Langøya fungerer meget bra og at Kjeldaas jobber aktivt etter sine verdier» sier deponisjef i NOAH Ann-Cathrin Stridal. Hovedentreprenøren bistår også i prosjektet med å bygge filterpresse på Langøya og med det kunne forlenge mottaket til 2030.

Stolte av samarbeidet

Sande-baserte Kjeldaas har levert på miljø, sosial profil og har en høy HMS-standard og har vist at det er mulig å kombinere teknologi, erfaring og bærekraft for å skape en mer miljøvennlig fremtid for våre lokalsamfunn.
«Vi er stolte av samarbeidet og ser frem til å fortsette å jobbe sammen for å nå våre klimamål», sier Ann-Cathrin Stridal.

Dette er en automatisk oversettelse ved bruk av Google translate »