Close

Åpen dag med miljøtime, botanisk vandring, mini- konsert og mye mer!

Årets Åpen dag på Langøya lørdag 24. august vil for første gang omfatte en Miljøtime for barn og ungdom. Det blir også busstur til det rehabiliterte nordområdet og botanisk vandring ledet av botaniker Bjørn Smevold. Gitartalentet Otto Junior (13) fra Re vil holde minikonserter gjennom hele dagen.

På Åpen dag får man innsyn i hvordan NOAH tar miljøgifter ut av kretsløpet, gjenvinner nyttige bestanddeler i avfallet og hvordan en industriell behandlingsprosess skaper en attraktiv øy i Oslofjorden.

NOAH forbereder seg på at nær 1 000 personer vil besøke øya under arrangementet, og har dimensjonert både fergetrafikk, antall pølser, vaffelrøre, is og brus etter populariteten på dette tradisjonsrike gratisarrangementet.

Noen av de spektakulære synene på Langøya akkurat i disse dager, er det utsprengte krateret syd på øya som gir ny deponikapasitet 80 meter under havnivå. Det gjenoppbygde Tordenskiolds kruttårn på øyas toppunkt i nord blir også mulig å beskue. Her har man en imponerende utsikt utover fjord og landskap i alle himmelretninger. De besøkende vil dessuten bli invitert inn i NOAHs forsknings- og testsenter og få vite mer om NOAHs planer fremover – både for miljøsatsingen og for Langøya som attraktivt rekreasjonsområde.

Alt ligger til rette for at de besøkende på årets Åpen dag på Langøya vil få en begivenhetsrik og lærerik tur til en øy som har spilt en viktig rolle for gjennomføringen av norsk miljøpolitikk.

Åpen dag er gratis og passer for alle aldre. Fergen er tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner.

Ferge går fra Hakan hver hele time fra kl. 1000 til kl. 1300.

Velkommen!