Close

Ivrige etter å lære bort

En av dem som har vært lærling hos NOAH, og fått fast jobb er laborant Tommy Breda (24).

– Det å være lærling på laben hos NOAH synes jeg har vært en kjempefin tid! Jeg møter mange dyktige mennesker med høy kompetanse som er ivrige etter å lære bort til den nye generasjonen. Selv er jeg en person som lærer mye mer av å utføre oppgavene enn å lese om de, så jeg føler jeg har fått mer ut av lærlingtiden min her enn jeg har gjort på skolen, sier han.

Hans kollega på laben Stine Svendheim Nilsen (20) fikk fagbrev samtidig.

– Lærlingetiden var veldig fin og lærerik. Jeg har lært mye forskjellig blant annet prøvetaking, prøveopparbeiding og analysering av prøver. Jeg føler at jeg har fått et veldig bra grunnlag til jobb og eventuell videreutdanning, sier Stine Svendheim Nilsen.
Hun gikk første året ved Færder videregående, deretter andre året ved Porsgrunn videregående, og jobber nå for NOAH på Langøya.

En del av vårt samfunnsansvar

NOAHs ansatte spenner fra ufaglærte til ansatte med doktorgrad. Blant fagene NOAH representerer er blant annet kjemi-prosess, elektro, vedlikehold, mekanikk, logistikk, ingeniør og økonomi.

For Tommy Breda betydde det å få lærlingplass på Langøya en mulighet til å kunne utdanne seg til det han hadde lyst til. Breda tok sin utdanning ved Holmestrand VGS og fikk fagbrev i oktober 2019.

– For NOAH er kompetanseutvikling både et strategisk viktig arbeid for å sikre riktig og nok kompetanse for å drive et miljø og ressursselskap nå og i fremtiden, samtidig som det er en del av vårt samfunnsansvar, sier personalleder Svanhild Rindalsholt.