Close

1. mai fikk NOAH ny administrerende direktør etter 18 år med Carl Hartmann i lederstolen. Vi er glade for å få ha med oss Carl som spesialrådgiver i det videre arbeidet og ønsker Anders Lægreid hjertelig velkommen.

Vi har stilt ham 7 spørsmål slik at dere som kunder kan blir litt bedre kjent med NOAHs nye leder.

1. Hva gjorde at du takket ja til denne jobben?

Det betydde jo litt at det var en god venn som spurte. Men jeg har vært heldig å få jobbe tett med NOAH siden nyttår og blitt godt kjent med mange flinke folk og fått en viss innsikt i hva som er utfordringene og muligheten i NOAH. Dette synes jeg er svært spennende og det «trigget» meg.

2. I hvilken retning ønsker du å ta selskapet?

Det er det litt for tidlig å si noe om. Per nå ser jeg ikke noen grunn til å endre retning. Men det viktig at retningen er tydelig og omforent.

3. Hvordan vil du beskrive deg selv som menneske og leder?

Jeg har vært leder i mange år og har lært litt på veien. Min lederfilosofi er enkel: 1. Du må forstå og være tent på den oppgaven du skal løse. 2. Lederansvar betyr at oppgaven er så stor at du klarer ikke å løse den alene, og du er avhengig av andres hjelp. Da blir det å kommunisere tydelig og motivere medarbeidere avgjørende for å få oppgaven løst.

4. Du kommer fra bank- og finansbransjen. Hva vil du ta med deg fra denne bransjen inn i NOAH?

Bank er også en næring som er strengt regulert og kontrollert, og som bygger på tillit og respekt. Der ser jeg noen likheter. Det jeg har arbeidet med, i tillegg til ledelse, er å prøve å forstå bedrifters muligheter og utfordringer, for igjen forstå hva som driver verdi og risiko i bedriften. Dette tror jeg kommer til nytte i å forstå NOAH og hvordan vi kan og bør utvikle oss videre. Det jeg lærte tidlig er at det viktigste i enhver bedrift er menneskene, og hvor viktige det er med god kommunikasjon mellom mennesker. Kommunikasjon er nøkkelen til å lære noe og til å fortelle noe.

5. Hvordan blir din egen arbeidshverdag og resten av organisasjonen preget av koronasituasjonen?

Jeg er glad for at vi har hatt strenge smitteverntiltak som gjør at vi har kunnet holde driften i gang. Vi har som alltid stort fokus på HMS og beredskap og er påpasselige med å ikke slippe opp for tidlig. Vi har vært heldige og flinke og hatt null smittede og null i karantene siden slutten av mars. Hjemmekontor er som for de fleste andre kontoransatte standard. Så ser vi at vi har blitt mer digitale og kanskje mer effektive på visse områder? Jeg gleder meg til vi så smått begynner å åpne litt opp igjen og treffe kolleger og avholde fysiske møter etter 17. mai. Kundene har vært svært samarbeidsvillige og alle har bidratt til dugnaden. Koronaen viser kompleksiteten i verdikjeden vår og hvordan alle ledd er avgjørende.

6. La oss bli litt mer kjent med deg: Hva liker du å gjøre privat og på fritiden?

Først og fremst liker jeg å være ute og i aktivitet, når jeg har fri. Vi har hytte på fjellet og der er vi mye om vinteren og går på ski. Jeg er av de som går på ski og ikke løper på ski. Jeg er vokst opp på ei lita øy på Vestlandet, så jeg kan ikke si at jeg er født med ski på beina. I sommerhalvåret er det hytte og båtliv ved Helgeroa som står i fokus. Viktigste aktiviteter da er en god morgentur i kajakken! Ellers så liker jeg å utfordre meg selv på praktisk ting, og har alltid et eller flere «gjør det selv» prosjekter på gang, særlig på hytta ved Helgeroa, eller i leilighetene til de 3 sønnene våre, noen blir vellykket, men ikke alle.
Ellers så er jeg kanskje litt over gjennomsnittet interessert i god mat og vin. Og så er det viktig å ha overskudd til å ta initiativer til hyggelig samvær med venner og familie.

7. Hvilke planer har du for den spesielle sommeren vi har foran oss?

Det er enkelt: Mest mulig på hytta og gjøre minst mulig!

Dette er en automatisk oversettelse ved bruk av Google translate »