Lukk

Spektakulært NOAH-innslag på NRKs «Schrødingers katt»

NOAH har viktig oppgave i Miljø-Norge. Det kom klart frem i det populærvitenskapelige NRK-programmet «Schrødingers katt» forleden.

Gjennomgående tema for dette avsnittet i det populære NRK-programmet var miljøgifter. Ulike aspekter med temaet ble belyst – alt fra hvordan samfunnet bør redusere bruk av kjemikalier som skaper miljøgifter, til illegal eksport av miljøgifter til helseskadelig «behandling» i u-land. Ett av innslagene var imidlertid Norges metode for behandling miljøgifter i uorganisk farlig avfall: NOAHs behandlingsløsning på Langøya utenfor Holmestrand.

En entusiastisk programleder Eldrid Borgan – ledsaget av de mest spektakulære bildene vi noensinne har sett av Langøya – rapporterte om NOAHs behandlingsmetode som ender opp med miljøtrygg gips. En gips som skal være med på å rehabilitere Langøya. NOAHs administerende direktør, Carl Hartmann, var guide på øya som egentlig var totalt ødelagt etter 100 år med kalksteinuttak, men nå har en spennende fremtid som naturidyll i Oslofjorden.

Se innslaget i NRK-programmet «Schrødingers katt» her.